fbpx

REDIRECȚIONEAZĂ 3,5%

Alege să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Bankwatch România şi contribuie la eforturile noastre pentru protecția mediului şi dezvoltare durabilă.

Descarcă formularul precompletat

Din 2012 milităm pentru diminuarea efectelor asupra mediului ale marilor centrale pe bază de cărbune și a altor proiecte energetice dăunătoare.

În 2022 am continuat să ne implicăm în planificarea tranziției juste în Valea Jiului și Gorj și am promovat exemple de bună practică, care pot contribui la redezvoltarea regiunilor miniere. De asemenea, am participat la dezvoltarea Programelor Operaționale 2021-2027 pentru a ne asigura că fondurile europene sunt îndreptate către proiecte de energie regenerabilă care susțin evoluția sustenabilă a sistemului energetic din România. Continuăm să monitorizăm activitatea marilor producători de energie și a autorităților publice și intervenim atunci când legile de mediu și drepturile omului sunt încălcate.

Decarbonizarea industriei este o măsură necesară pentru a limita efectele schimbărilor climatice, iar aceasta trebuie realizată cu implicarea tuturor celor afectați. Ne dorim stabilirea unei date de eliminare treptată a termocentralelor pe cărbune pentru ca tranziția energetică să fie mai ușor de planificat, cu participarea publică a actorilor locali.

Fii alături de noi prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit! Trebuie doar să descarci formularul 230 și să o depui până pe 25 mai 2023 la cel mai apropiat sediu ANAF sau online dacă ai cont pe Spațiul Public Virtual.

Descarcă formularul precompletat