fbpx

Raport anual al Asociației Bankwatch România 2014

Domeniul principal al Asociației Bankwatch România este reducerea poluării în sectorul energetic, cu accent pe reducerea utilizării combustibililor fosili.

Principala sursă de poluare în sectorul energetic românesc o reprezintă arderea cărbunelui; la nivelul anului 2009, din 10 000 de unități industriale din Europa, primele 20 care au adus cele mai mari prejudicii sănătății oamenilor și mediului erau termocentrale pe cărbune. Dintre acestea, România deținea cinci.

Din 2009 până în prezent au avut loc unele investiții în echipamente de reducere a poluării cu dioxid de sulf la aceste termocentrale, însă cărbunele rămâne combustibilul fosil cu cele mai ridicate emisii de CO2.

Raportul de față cuprinde informații despre activitățile și campaniile asociației din 2014 derulate pentru reducerea activităților termocentralelor care au încălcat normele de mediu sau legislația în vigoare, acțiunile în instanță derulate și sursele de finanțare.

 

Raportul se poate citi și descărca aici.

Comments(3)

  1. Създаване на профил в binance says:

    Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

  2. Binance - rejestracja says:

    I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  3. código binance says:

    Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Post a comment