Raport anual 2021

Bankwatch România este o organizație neguvernamentală de protecție a mediului înființată în 2012, al cărei scop este prevenirea impactului negativ de mediu și social al proiectelor energetice și promovarea alternativelor pentru o tranziție energetică durabilă și echitabilă.

Anul acesta împlinim 10 ani și am pregătit un raport anual special, cu cele mai importante rezultate pe care le-am avut în tot acest timp.

Ne-am început activitatea cu abordarea problemei poluării cărbunelui și am susținut comunitățile afectate de carierele de cărbune. Am implementat campanii de succes pentru a preveni construirea de noi capacități pe cărbune, funcționarea ilegală a termocentralelor pe cărbune și extinderea carierelor de lignit, pentru a apăra dreptul la un mediu sănătos al comunităților din regiunile afectate.

Din 2017 ne-am îndreptat atenția către politicile publice și promovarea surselor alternative de energie. Prin activitățile noastre susținem tranziția de la cărbune către surse regenerabile de energie până în 2030, în același timp cu diversificarea economică a regiunilor miniere și protejarea celor mai vulnerabili în acest proces.

Viziunea Bankwatch România este o transformare a sistemului durabilă și echitabilă prin eliminarea treptată a combustibililor fosili și înlocuirea acestora cu energia regenerabilă și măsuri de eficiență energetică. Credem că această tranziție trebuie să fie justă pentru comunitățile cele mai afectate și participativă, pentru a reflecta nevoile tuturor.

DESCARCĂ RAPORTUL ANUAL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

DOWNLOAD ANNUAL REPORT IN ENGLISH