fbpx

Greenpeace lansează proiectul „Energie verde pentru viitor curat” la Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari

Greenpeace România a inaugurat astăzi panourile solare oferite școlii gimnaziale nr.1 din Rovinari, printr-un eveniment dedicat elevilor școlii și comunității locale.

Proiectul solar face parte din campania Greenpeace de a susține tranziția către un viitor energetic bazat pe resurse regenerabile, cu impact negativ redus asupra mediului, sănătății si economiei, care în același timp să sprijine lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cele 40 de panouri solare instalate pe Școala Gimnazială nr.1 din Rovinari, a câte 250 W fiecare, vor asigura circa 25% din necesarul de consum al școlii. Instalația fotovoltaică de pe școală va putea furniza energie electrică și în sistemul național, după finalizarea procedurii de racordare la rețeaua de distribuție CEZ, procedură care este în derulare. Ulterior, școala va avea un contor bidirecțional care va permite conectarea la rețea.

Evenimentul a cuprins și o reuniune de prezentare a proiectului către reprezentanți ai primăriilor din localități învecinate, precum Padeș și Cătunele. De asemenea, participanților le-au fost prezentate perspectivele de finanțare pentru proiecte similare.

DCIM\121GOPRO

În paralel, voluntarii Greenpeace au susținut o prezentare deschisă pe teme de mediu, dedicată elevilor școlii beneficiare.

La momentul inaugurării au fost prezenți și dl Dorin Filip, primarul orașului Rovinari și dl Romeo Prunescu, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari.

Ne dorim ca investițiile în surse curate de energie și în reducerea consumului să devină un fenomen extins în întreaga țară, la toate nivelurile: de la echiparea gospodăriilor la cea a instituțiilor și companiilor. Cu cât aceste investiții vor prolifera mai mult, cu-atât ele vor fi mai accesibile și mai facil de implementat. Este important să arătăm că etapa de pionierat se apropie de final și că terenul pentru investiții la scară largă este deja pregătit”, a declarat Ionuț Cepraga, coordonatorul proiectului fotovoltaic derulat de Greenpeace.

Pentru a trece la energie regenerabilă este nevoie de eforturi atât la nivel decizional înalt – strategii naționale, legislație, finanțări – cât și la nivel local si individual – implementarea de proiecte, realizarea concretă a tranziției.

Campania Greenpeace continuă prin oferirea potențialilor inițiatori de proiecte în domeniul energiei regenerabile și în cel al eficienței energetice, din mediul administrativ, dar și din mediul privat unei sinteze a surselor de finanțare disponibile în prezent și în viitorul apropiat, atât pentru mediul rural, cât și pentru cel urban.

Greenpeace lansează proiectul „Energie verde pentru viitor curat” la Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari

Greenpeace România a inaugurat astăzi panourile solare oferite școlii gimnaziale nr.1 din Rovinari, printr-un eveniment dedicat elevilor școlii și comunității locale.

(mai mult…)