fbpx

Copiii problemă ai schimbărilor climatice: Cum proasta utilizare a fondurilor europene de către noile state membre încetinește tranziția Europei către energie curată

CEE Bankwatch Network și Friends of the Earth Europe au lansat Raportul Climate’s Enfants Terribles (Copiii problemă ai schimbărilor climatice: Cum proasta utilizare a fondurilor europene de către noile state membre încetinește tranziția Europei către energie curată).

Acesta este rezultatul unei cercetări asupra modului în care 9 state membre și-au propus să implementeze fondurile structurale și de coeziune europene, și cum acestea vor fi folosite pentru a reduce impactul schimbărilor climatice. Miliarde de euro menite să transforme sistemele energetice ineficiente și cu emisii mari de carbon sunt cheltuite greșit. Strategiile de investiții slabe și lipsa a angajamentelor de mediu din partea a nouă guverne din regiune împiedică eliminarea combustibililor fosili.

Alocări pentru obiectivele privind schimbările climatice din Programe operaționale în România

Situația din România este reflectată în capitolul „O țintă <super verde>, dar nu acum” la care a contribuit Asociația Bankwatch Romȃnia.

Raportul integral este disponibil aici și rezumatul capitolului despre Romȃnia aici.