fbpx

Acțiune de informare

Comunicat

07 august 2013

 

Bankwatch România va desfășura pe 9 și 10 august, între orele 11 și 20, o acțiune de informare și implicare a publicului cu privire la proiectul de termocentrală pe cărbune planificat în Zona Liberă Galați.

Membrii Bankwatch vor instala în zona falezei un punct de informare și colectare de semnături în cadrul unei petiții către Consiliul Local Galați prin care se solicită oprirea acestui proiect din cauza impactului negativ asupra sănătății asociat proiectului (disponibilă și online aici).

Poluarea atmosferică generată de termocentrală ar cauza anual, moartea prematură a 40 de persoane și aproximativ 45.000 de zile de boală, care se traduc în pierderi economice semnificative, din cauza absențelor bolnavilor de la lucru. Pentru societate, costurile poluării cauzate doar de această termocentrală ar atinge în total 235 milioane de euro anual, respectiv peste 9 miliarde de euro în cei 40 de ani de funcționare a instalației. Construcția și funcționarea termocentralei Enel din Zona Liberă Galați ar avea de asemenea un impact negativ asupra florei și faunei Dunării, Deltei Dunării și a Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

Petiția își propune să atragă 1.600 de semnatari (40 de decese premature x 40 de ani de funcționare a termocentralei).

Pentru mai multe informații:

Ionuț Brigle, ionut.brigle@bankwatch.org