fbpx

O inițiativă Fără Limite în Valea Jiului

O inițiativă Fără Limite este un scurt documentar despre implicarea societății civile în zonele miniere. Sala de cățărare Fără Limite, fondată în 2015 de Felipe și Janelle Silva cu susținerea Fundației Noi Orizonturi, este un proiect social realizat în Valea Jiului, menit să ofere copiilor din această zonă un loc sigur de recreere și educare.

Pe măsură ce industria minieră s-a stins, locurile de muncă și calitatea vieții din Valea Jiului s-au degradat constant. La inițiativa Comisiei Europene și cu sprijinul autorităților naționale și locale, Valea Jiului va avea parte de redezvoltare în următorii ani, proces numit tranziție justă. În reconstruirea comunităților tradițional miniere, implicarea actorilor non-guvernamentali pentru realizarea schimbărilor profunde la nivel social este o necesitate.

Tranziția justă nu poate exista fără implicarea societății civile și a comunității. Proiecte precum sala de cățărare Fără Limite contribuie la integrarea socială a viitoarei generații și aduc speranțe pentru un mâine mai bun locuitorilor din aceste zone. Fără Limite are în prezent 25 de tineri cățărători care participă la competiții. Puteți dona pentru ei la: https://www.faralimitesdc.com/sponsor-a-climber 

–––––––––––––––––––––
O producție 2Celsius
Voce: Dan-Ioan Dobre
Mulțumiri Mihai Stoica, Felipe Rissi Silva