fbpx

Ioana CiutăIoana Ciută s-a alăturat echipei Bankwatch în 2014 pentru a coordona campania “Balcani Fără Cărbune” din cadrul CEE Bankwatch Network. Aceasta are ca principal obiectiv stoparea construcției de noi termocentrale pe bază de cărbune în Balcanii de Vest, dar și de a susține politici publice de mediu la nivel regional care să asigure decarbonizarea, calitatea aerului și tranziția justă a zonelor miniere. 
Din 2015 a devenit președintele Bankwatch România, coordonând o echipă în creștere și adăugând noi teme de interes pe care Asociația le abordează.
În acelați timp, Ioana lucrează în continuare alături de parteneri din Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Macedonia de Nord, oferind sprijin campaniilor naționale. 
Înainte de a se alătura echipei Bankwatch, ea s-a implicat în negocierile internaționale legate de schimbările climatice, și în campanii privind riscurile energiei nucleare in România și Bulgaria. Licențiată în jurnalism, ea s-a dedicat mai mult campaniilor de mediu decât presei, însă scrie întotdeauna cu plăcere.