Conferința Decarbonizarea României în contextul Pactului ecologic european


Asociația Bankwatch România și Ambasada Suediei din București vă invită la conferința Decarbonizarea României în contextul Pactului ecologic european, unde vom discuta despre:

💰 sursele de finanțare disponibile pentru tranziția energetică în România în perioada 2021-2027

🔄coerența politicilor pentru atingerea obiectivelor climatice asumate la nivel național 

👷procesul de tranziție justă 

⚡exemple de bune practici din Suedia.

Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 este cea mai mare provocare și oportunitate a epocii noastre. Comisia Europeană a propus prin Pactul ecologic european o serie de măsuri și ținte care vor susține tranziția către o economie verde și durabilă, iar aceste obiective trebuie susținute de toate statele membre. 

În timp ce obiectivele climatice și bugetele sunt încă dezbătute la nivel european, statele membre trebuie să se pregătească pentru transformarea profundă a sistemului energetic. Cum stă România la acest capitol și cum planifică alte țări tranziția? Vom afla de la:

  • E.S. Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei în România 

  • Laura Nazare, Coordonator tranziție energetică, Bankwatch România

  • Martin Moise, Prim-vicepreşedinte, Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES)

  • Josephine Bahr Ljungdell, Director Afaceri Internaționale, Agenția Suedeză pentru Energie

  • Roxana Bucată, moderator

Conferința va fi transmisă live pe pagina de Facebook Bankwatch România și Ambasada Suediei din București pe 21 octombrie de la ora 10.00.  

Pentru acces la traducere simultană în timpul conferinței puteți intra pe: https://zoom.us/j/93198267655?pwd=V3BvUzZuc3NvdWcvY3BwMEphbEQyQT09 

Puteți adresa întrebări vorbitorilor mai jos. Cele mai votate întrebări vor fi adresate în cadrul conferinței. 

Parteneri media: InvesTenergyFocus Energetic